Napi evangélium RSS
2020. december 3. – Csütörtök (Mt 7,21. 24-27)

A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Nem mindaz, aki azt mondja nekem: Uram, Uram! – jut be a mennyek országába, hanem csak az, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát. Aki hallgatja tanításomat, és tettekre is váltja, hasonlít a bölcs emberhez, aki házát sziklára építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvöltött a szél és rázúdult a házra, de az nem dőlt össze, mert sziklára épült. ...

@ Horváth István Sándor


0 látogatás,

4 regisztrált felhasználó,

0 nemrég bejelentkezett.

Közösségeink

Ez csak egy példa arra, hogy így is nézhet ki egy Egyházközség közösségeit bemutató oldal.

Földön már új napvilág van.
Dicsőség a magasságban!
Algyal néki ezt kiáltja,
Néma csillag őt imádja.

Énekkarjaink

Felnőtt énekkarunk

nagy hagyományokra tekint vissza, melyet kántorunk, Kántor Károly vezet. Tagjainak többsége már gyerekként is ministrált vagy énekelt ifjúsági vagy gyerek kórusunkban. Jelenleg 18 állandó taggal büszkélkedhetünk.

Próbák: minden pénteken 19 órától.

Ifjúsági énekkarunkat

és a Gyermekkórust Énekes Rozália tanárnő vezeti. Itt szép átfedések vannak: az ifjak közül is többen tagjai a felnőtt kórusnak, és a gyerekek közül is sokan eljárnak az ifjak közé. Így a folyamatos utánpótlás megoldott. A létszám mindig változik, hála Istennek inkább bővül, mint csökken.

A próbák mindig az előző próbán megbeszélt időpontban vannak, alkalmazkodva az iskolai órarendhez, másik kóruspróbákhoz.

Minden énekkarba szeretettel várjuk az új jelentkezőket!

Karitász

Általános segítőszolgálat

A Karitász csoport minden tagja részt vesz havonta történő megbeszéléseinken, ahol Papp József plébánosunk, a csoport vezetője értékeli az elmúlt hónap hasznosságát, és közösen megbeszéljük, hogy Egyházközségünkben és azon túl, kiknek miben lehetünk szolgálatára.

Mindenki vállal valamilyen feladatot, akár kisebb csoportokban, amivel mások hasznára lehetünk.

Természetesen szükség szerint kisebb csoportokban is összegyűlnek tagjaink egy-egy projekt kapcsán.

Fiatalok az idősekért

Ennek a csoportnak a tagjai mind fiatalok (legalább lélekben), fő tevékenységük az Egyházközségünkben élő idősek segítése, akár bevásárlással, gyógyszerek kiváltásával, templomba, orvoshoz, egyéb helyre történő kísérettel vagy akár szállítással, de még tüzelő behordásával és / vagy összehasogatásával is.

Alkalmanként választanak maguk közül vezetőt, de főbb útmutatásokat ők is Papp József atyától kérnek és kapnak.

Többnyire maguk keresik fel a szerintük rászoruló időseket és felajánlják segítségüket, de bármilyen segítségkérésre is gyorsan és hatékonyan reagálnak.

Természetesen a Karitászba is szeretettel várjuk az új jelentkezőket!