Napi evangélium RSS
2020. szeptember 22. – Kedd (Lk 8,19-21)

Jézus egyszer egy házban tanított, amikor odajöttek anyja és rokonai, de a tömeg miatt nem tudtak bejutni hozzá. Ekkor jelentették neki: „Anyád és rokonaid kint állnak, és látni akarnak.” Ő azonban így válaszolt: „Az én anyám és rokonaim azok, akik Isten igéjét hallgatják, és tettekre is váltják!” Lk 8,19-21 Elmélkedés Istennek nem az a szándéka, hogy az ember egyedül maradjon és magányos ...

@ Horváth István Sándor


0 látogatás,

4 regisztrált felhasználó,

0 nemrég bejelentkezett.

WebPlébánia használati útmutató

Tartalomjegyzék

Felhasználói információk

Regisztráció

Regisztrált felhasználók számára a honlap több szolgáltatást nyújt. A regisztrációs űrlap mezőinél jelöltük, hogy melyik adatot kötelező megadni, illetve melyik jelenik meg nyilvánosan.

A felhasználónévnek legalább 6 karakter hosszúnak kell lennie. Az Ön által létrehozott tartalmaknál (pl. hozzászólás) ez a név fog megjelenni. Biztonsági okokból minden felhasználónévvel csak egyszer lehet regisztrálni. A felhasználónév a felhasználó esetleges végleges törlése után sem újrahasznosítható.

A jelszónak is legalább 6 karakternek kell lennie. Javasoljuk, hogy másutt még nem használt jelszót válasszon, amely kis-és nagybetűt, illetve számot is tartalmaz.

Kérjük, olyan e-mail címet adjon meg, melyet rendszeresen ellenőriz, mert felhasználói fiókjának aktiválásáról is ezen a címen tájékoztatjuk. Új jelszó kérésekor is erre a címre kap linket. Szintén biztonsági okokból minden e-mail címmel egyidőben csak egy felhasználó tud regisztrálni.

Lakcím minta: 1234. Budapest, Valami utca 12. III. em. 12.

A telefonszámát legjobb, ha így adja meg (minta): +36201234567. Tehát nem (06)-al kezdődve, és további karakterek nélkül. Legfeljebb --el (kötőjel) tagolja, ha úgy gondolja, hogy így olvashatóbb. Ha a mintát követi, akkor arra alkalmas mobileszközről böngészve könnyedén tudják telefonkönyvbe menteni a számát, vagy felhívni Önt.

A Néhány szó rólam mezőt kitöltve bemutatkozhat a honlap Látogatóinak. 500 karakter áll a rendelkezésére.

Arcképet is tölthet fel magáról. Ezt a program 110 x 110 pixel méretűre fogja kicsinyíteni, illetve vágni, ezért érdemes olyan fotót választania, aminek nagyjából a közepén van az arca. Ügyesebbek már eleve ilyen képet tölthetnek fel (.jpg kiterjesztés, max. 3500 x 3500 pixel, max. 1MB fájlméret).

A regisztrációs űrlap beküldése után, a regisztráció sikerességéről az üzenetmezőben tájékoztatjuk. Amennyiben valamelyik mező kitöltésénél hiba fordul elő, akkor az adott mezőnél ezt jelezzük. A regisztráció moderátorok jóváhagyásához kötött, döntésükről a rendszer e-mailt küld Önnek.

Adatainak védelméről, kezeléséről az Adatvédelmi nyilatkozatban olvashat bővebb tájékoztatót. Kérjük minden kedves Felhasználótól, hogy valóban olvassák el ezeket az oldalakat (ne csak kipipálják)!

Tartalom

Belépés

Belépés után válnak elérhetővé az extra funkciók (pl. privát üzenet küldése). Belépéskor egy átirányítás (redirect) is történik. Van olyan böngésző, amely ehhez - alapbeállítás szerint - jóváhagyást kér. Nyugodtan engedélyezze, ez egy általános és biztonságos átirányítás, azt a célt szolgálja, hogy Ön - a bejelentkezés után - ugyanazt az oldalt láthassa, mint előzőleg, de már a bejelentkezett felhasználó jogosultságával (pl. a fórumban nem kell kikeresnie újra ugyanazt a témát, ha hozzá akar szólni).

Tartalom

Saját adatok módosítása

A regisztrációkor megadott adatainak többségét - amennyiben be van jelentkezve - egyszerűen módosíthatja. Biztonsági okokból a felhasználónevét és az e-mail címét nem módosíthatja, de ez utóbbi megváltoztatását a plébánostól kérheti.

Tartalom

Felhasználók keresése

Külön kereső áll rendelkezésre a regisztrált felhasználók megtalálásához (Bemutatkozás / Felhasználók menü). Amennyiben az illető már hozott létre valamilyen tartalmat (pl. fórumtémát), akkor ott is látható a felhasználóneve, ami egyben link az adatlapjára.

Tartalom

Felhasználók adatlapja, privát üzenet

A felhasználók adatlapjai egyrészt tájékoztatást nyújtanak, másrészt a hozzájuk kapcsolódó biztonságos e-mail küldő funkció segítségével privát üzenet küldését is lehetővé teszik regisztrált felhasználók számára. A címzett e-mail címe nem látható, azonban a feladó felhasználóneve és e-mail címe automatikusan bekerül a levélbe, így könnyen kialakulhat a magánlevelezés, ha a címzett is szeretné.

Tartalom

Friss tartalmak jelzése

Regisztrált felhasználóinknak megmutatjuk, hogy az előző belépése óta melyek a számára új tartalmak. Minden tartalomnál szerepel a létrehozás (szerkesztés) dátuma, ami Önnek friss, az kiszínezve jelenik meg.

Tartalom

Dinamikus tartalmak

Szerkesszen szépen, BBCode varázsló

Minden regisztrált felhasználó egyben szerző is lehet, ha szeretné. Az általa létrehozott szöveg szerkesztését segítik a BBCode-ok. Ezek páros kódok, amik a formázandó szöveg előtt és után állnak. Létrehoztunk egy próbaoldalt, ahol kipróbálhatja az ott leírt (és ezen a honlapon megengedett) kódokat.

Tartalom (pl. fórumtéma) létrehozásakor kompatibilis böngészőkben varázsgombokat biztosítunk, amik használatával egyszerű a formázás. Először jelölje ki azt a szövegrészt, amit formázni szeretne, majd kattintson a megfelelő formázást (például kövér betűket) eredményező gombra! A kijelölt szöveg elé és mögé kerül a megfelelő BBCode. Az előnézet segítségével ellenőrizheti, hogy az-e a végeredmény, amit szeretne.

Tartalom

Új fórumtéma létrehozása

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink számára biztosítjuk ezt a lehetőséget. A létrehozott tartalom nyilvános és nem kerül törlésre, ezért a magasabb minőség érdekében a szövegszerkesztést BBCode-okkal és előnézeti lehetőséggel segítjük.

Tartalom

Új hozzászólás írása

Egyes tartalmakhoz - az alattuk található linkekre kattintva - a bejelentkezett felhasználók hozzászólást írhatnak.

Tartalom

Válasz a hozzászólásokra

Arra is van lehetősége, hogy válaszban reagáljon egy hozzászólásra. A témák, a hozzászólások és a válaszok fastruktúrában jelennek meg, így jól követhető, ki kinek az írásához szólt hozzá. A létrehozás időbeni sorrendjét sorszámokkal is jelöljük. Amennyiben hivatkozni szeretne egy korábbi hozzászólásra, akkor annak címét érdemes a saját írásában linkként megadni. A fórumozás szabályairól bővebb információt a Házirendben talál, ha ott nem talál választ esetleges kérdésére, forduljon a Moderátorokhoz!

Tartalom

Hirdetések

A hirdetéseket a könnyű átláthatóság kedvéért kategóriákba csoportosítjuk és ikonokkal (keresztelő, esküvő, temetés, egyéb) jelöljük. Egyszerre 7 nap aktualitásait nézheti meg. Egy naptár segítségével adhatja meg a megtekinteni kívánt időszak első napját.

Tartalom

Megjelenés

Nézetek

A mai technikai igényeknek megfelelően a honlapot asztali számítógépen és különböző mobileszközökön is megtekintheti. Egy link segítségével válthat nézetet (bal felső sarokban vagy láblécben). A mobil verziót optimalizáltuk a rendkívül változatos eszközökhöz és böngészőkhöz, de a variációk nagy száma miatt a megjelenítés eltérő lehet. A különböző funkciók működését befolyásolja böngészőjének alkalmassága, illetve az, hogy a parancsfájlok futtatása lehetséges-e (javascript).

Tartalom

Felhasználói üzenetek

Látogatóinkat a különböző funkciók használata során, alkalmanként megjelelő üzenetmezőben tájékoztatjuk bizonyos eseményekről (például a sikeres belépésről).

Tartalom